Overzicht Stadsfabriekjes

Dit zijn de Stadsfabriekjes die je momenteel al kan bezoeken. Wil je er zelf een starten of ben je op zoek naar meer informatie? Geef ons een seintje!

Proefatelier Beebies & Bubbies, een pure wellness-ervaring voor de allerkleinsten.

Kim is een 32-jarige opvoedster die al heel lang droomt van een eigen zaak. Ze is reeds lange tijd in bijberoep gepassioneerd actief als zwangerschaps-, newborn- en kinderfotografe. Maar ze wil iets meer. Ze wil een  totaal concept rond ouders en hun jonge kinderen uitbouwen. Beebies & Bubbies is een kleine, gezellige babywellnes met 3 … Meer lezen over Proefatelier Beebies & Bubbies, een pure wellness-ervaring voor de allerkleinsten.

US, Let’s combine together – uniek modeconcept van Zoë Beckers.

US: persoonlijk advies en unieke modecollecties Zoë Beckers is een 24-jarige Genkse met ondernemersbloed en een hart voor mode. Ze ziet het als haar uitdaging om in Genk unieke, stijlvolle, betaalbare, modieuze kledij voor jonge meisjes en dames aan te bieden. Nu kan men enkel terecht in ketenzaken waar alles eenheidsworst is, waar geen begeleiding … Meer lezen over US, Let’s combine together – uniek modeconcept van Zoë Beckers.

Doorzigt : glas-in-loodramen met Hans Martens, van 05/01/2018 tem 5/07/2018

Hans Martens volgt nu al enkele maanden de opleiding Glazenier. Deze materie boeit hem zodanig dat hij verder wil gaan verkennen hoe hij deze oude ambacht terug leven kan inblazen. Hij beschouwt glas immers als een even boeiend basismateriaal als goud, hout, metaal, textiel, kunststof of papier.  Helaas heeft deze ambacht ook soms – onterecht- … Meer lezen over Doorzigt : glas-in-loodramen met Hans Martens, van 05/01/2018 tem 5/07/2018

Twenty Second Vintage : back to the future! van 01/09/2017 tem 31/12/2017

Het concept Twenty Second Vintage van Julie De Werdt is een eigentijdse en hippe vintage pop-up. 22nd presenteert kwaliteitsvolle vintage, stuk voor stuk met zorg uitgekozen. Een zeer gevarieerd aanbod van t-shirts, hemden en jeans tot schoenen, bandanas en sportoutfits. Denk dus aan The Fresh Prince of Bell Air : felgekleurde windbreakers of een Levi’s … Meer lezen over Twenty Second Vintage : back to the future! van 01/09/2017 tem 31/12/2017

De Winkelkast – 26 ondernemers onder 1 dak! van 01/09/2017 tem 31/01/2018.

De Winkelkast is een ‘Retro Vintage Shop’ met als centrale invulling het – voor Limburg exclusieve- gamma van Natives. Caat is Retro-lover en de zaak is in grote mate ook in die richting opgebouwd met ‘oude’ spullen die karakter uitstralen. In haar winkel heeft Caat ook een platform gecreëerd voor ambachtelijke makers die zelf een … Meer lezen over De Winkelkast – 26 ondernemers onder 1 dak! van 01/09/2017 tem 31/01/2018.

Wafl! Giovanni Oosters test zijn nieuwe concept voor het eerst bij De Stadsfabriekjes.

https://www.tvl.be/nieuws/chef-kok-start-stadsfabriekje-in-genk-51078 Chef Giovanni Oosters, die in Hasselt brasserie Het Smaaksalon en restaurant Vouslevous uitbaat, stelt een nieuw foodconcept voor. “Vijf weken lang ga ik speciale wafels bakken”, aldus de chefkok, die zijn project ‘Wafl’ doopte. “Hartige, krokante en zoete wafels die ik op basis van Belgische smaken maak. Ik verwerk onder meer zalm, bloedworst, appelen … Meer lezen over Wafl! Giovanni Oosters test zijn nieuwe concept voor het eerst bij De Stadsfabriekjes.

Fatima Ezzaamouri opent het stadsfabriekje Naais Time! Van 30/10/2017 tem 30/06/2018.

FOR COFFEE LOVERS AND PEOPLE WHO LOVE TO CREATE THEIR OWN STYLE! Naais Time van Fatima Ezzaamouri in het centrum van het Limburgse Genk is één van de unieke plekjes waar je gewoon niet aan voorbij kan lopen. Fatima heeft jarenlang op topniveau meegedraaid als modelliste en patroonmaakster voor o.a. Dries Van Noten, Veronique Branquinho … Meer lezen over Fatima Ezzaamouri opent het stadsfabriekje Naais Time! Van 30/10/2017 tem 30/06/2018.