Over

Met het concept van de Stadsfabriekjes wil Stad Genk, samen met EFRO, VLAIO en de provincie Limburg, inzetten op creatief en kleinschalig ondernemerschap, vooral in Genk centrum. We zoeken dus nieuwe, originele concepten die het aanwezige aanbod in onze stadskern kunnen versterken.
Op deze manier willen we mensen met goesting om te ondernemen en met een creatieve passie helpen om hun eigen kleinschalig, micro-maakatelier uit te bouwen.
Naast het versterken van het bestaande handelsaanbod en het invullen van leegstaande locaties, zijn deze ateliers de ideale manier om jongeren de mogelijkheid te bieden om in een creatieve omgeving een vak te leren.
We geven onze kandidaat ondernemers niet enkel geldelijke steun, maar wat nog belangrijker is : we zijn er ook voor jullie.  Om jullie stap voor stap te begeleiden in het proces van een idee naar een eigen zaak!
Ondersteuning bij het opmaken van je business plan, het helpen zoeken naar de perfecte locatie, het zoeken naar de juiste partners die jouw concept nog kunnen versterken,…met andere woorden : een volledige begeleiding om jouw droom werkelijkheid te maken.

 

 

 

Het stedelijk subsidiereglement Stadsfabriekjes kan geconsulteerd worden via :

Stedelijk subsidiereglement De Stadsfabriekjes

Het project wordt gerealiseerd met de financiële steun van EFRO ( € 292.662,95),
Vlaanderen (€ 146.331,48) en de provincie Limburg ( € 182.914,35).

voeg een nieuwe pagina toe.